Perníčky na Vianoce alebo Veľkú noc
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 40209x
Tieto perníčky sú hneď mäkké a nemusí sa teda nechávať odležať a môžu sa piecť tesne pred Vianocami či Veľkou nocou.
Recept na 6 porcií.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
250 g | cukor múčka |
50 g | maslo |
1/2 balíčku | perníkovej korenie |
4 ks | vajcia |
650 g | hladká múka |
30 g | sadlo |
3 lyžičky | jedlá soda |
100 g | med |
poleva: | |
citrónová šťava | |
1 ks | bielok |
150 g | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Cesto pripravíme na doske. Preosejeme na neho múku s cukrom. Urobíme do neho jamku a pridáme ostatné suroviny. Nakoniec dáme tuk nakrájaný na menšie kúsky. Cesto na perníčky dôkladne premiesime, zabalíme do fólie av chladničke necháme cesto uležať deň až týždeň. Uleželé cesto vyvaľkáme na asi 4 mm plát, vykrojíme a pečieme. Perníčky budú asi 1 cm vysoké. Pred upečením potierame perníčky žĺtkom s vodou. Perníčky pečieme podľa farby asi 10 minút pri 200 ° C. Upečené perníčky zdobíme podľa fantázie bielkovou polevou. Poleva - 1bílek, 150g práškového cukru, citrónová šťava - vyšľahať do peny.