Penne so smotanovým kurčaťom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 18393x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | kuracie prsia |
1 ks | cibula |
100 g | sterilizovaný hrášok |
100 g | cuketa |
400 g | cestoviny |
1 lyžička | hladká múka |
200 ml | smotana |
2 lyžičky | kečup |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
olej |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Hrášok scedíme. Mäso nakrájame na rezance. Vo vriacej osolenej vode uvaríme penne podľa návodu na obale. V panvici rozohrejeme olej, vsypeme mäso a smažíme ho asi 5 minút. Potom pridáme cibuľu, zaprášime paprikou. Len premiešame a pridáme kečup, cuketu a dusíme ešte asi 4 minúty. Zmes prelejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku. Smotanové kurča osolíme, okoreníme, pridáme scedené hrášok a ešte krátko podusíme. Uvarené cestoviny scedíme a môžeme podávať. Penne zmiešame so smotanovým kuraťom a ihneď podávame. Podľa chuti môžeme penne posypať trochou syra.