Penne s fazuľkami na slanine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 63458x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | anglická slanina |
1 balíček | mrazené fazuľové struky |
omáčka: | |
1 kelímok | smotana na varenie |
3 ks | tavený syr |
3 - 5 lyžíc | mlieko |
podľa potreby: | |
soľ | |
príloha: | |
1 balíček | cestoviny |
1 lyžica | olej |
Postup prípravy receptu
Najprv si nakrájame slaninu na väčšie kocky. Dáme ju na panvicu a necháme ju smažiť, kým nebude krásne prepečené. Veľa zmenší svoj objem. Medzitým si do malého kastrůlku nalejeme smotanu s trochou mlieka. Obsah kastrůlku privedieme za stáleho miešania do varu a pridáme tavené syry. Omáčku podľa chuti osolíme. Akonáhle je slanina prepečená, prisypeme k nej fazuľové struky. Zmes zamiešame a opäť necháme nejakú dobu restovat. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Prípadne pridáme lyžicu oleja. Akonáhle sú cestoviny "al dente", scedíme ich a môžeme servírovať. Cestoviny rozdelíme na taniere. Na cestoviny najprv nalejeme smotanovú omáčku a až na ňu dáme struky so slaninou. Takto pripravené penne s fazuľkami na slanine so smotanovou omáčkou ihneď podávame.