Pečienka so špenátom
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 28466x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | anglická slanina |
500 g | mleté mäso |
2 ks | vajcia |
tuk na vymazanie | |
1,5 dl | kyslá smotana |
na ozdobu: | |
1 - 2 lyžíc | syr |
náplň 1: | |
200 g | šampiňóny |
vegeta | |
maslo | |
náplň 2: | |
1 lyžica | olej |
1 štipka | mletý muškátový oriešok |
300 g | mrazený špenát |
3 lyžice | syr |
soľ | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Sekané mäso rozmiešame so soľou, korením, smotanou a vajcom. Šampiňóny očistíme, nakrájame a osmažíme na masle, mierne posypeme Podravka. V hrnci na miernom ohni na lyžici oleja rozpustíme špenát. Osolíme ho, okoreníme, dáme štipku muškátového oriešku a orestujeme. Potom ho odstavíme a do vychladnutého špenátu zamiešame strúhaný syr. Pekac vymažeme a dáme vrstvu mäsa. Potom špenát, opäť mäso a podusené šampiňóny, posledná vrstva opäť mäso. Na pečienku so špenátom dáme niekoľko plátkov slaniny, ale nemusí byť. Pečienku so špenátom pečieme dozlatista. Pečienku so špenátom posypeme strúhaným syrom a krátko dopečieme. Pečenie so špenátom podávame s prílohou podľa chuti.