Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečený pangas s červenou čmajdou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25546x
Pečený pangas s červenou čmajdou

Pangase doma jeme moc radi a dnes som k nemu vymyslela domácu rajčiakovej chutney, ktoré dohromady s opečenými zemiakmi chutilo proste fantasticky.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Pečený pangas s červenou čmajdou
recept Pečený pangas s červenou čmajdou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
2 ks filé z Pangasius
1 konzerva paradajkový pretlak
1 ks petržlen
mleté čierne korenie
olivový olej
soľ
MAGGI korenia
sójová omáčka
mletá sladká paprika
bazalka
10 strúčikov cesnak
korenie na ryby
citrónová šťava

podľa potreby:

kečup

Postup prípravy receptu

Filety pangase pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme z oboch strán a posypeme korením, korením na ryby a sladkou červenou paprikou. Strúčiky cesnaku olúpeme a nakrájame na plátky. Asi tretinu si oddelíme, pokrájame úplne nadrobno a posypeme ním filé. Rúru si rozohrejeme na 180 ° C. Ak podávame s pečenými zemiakmi, vložíme zemiaky do rúry asi o 10 minút skôr ako rybu. Pangase pečieme asi 20 minút zastavala a 15 minút odkrytého. Medzitým si nakrájame cibuľu nadrobno a petržlen na drobné rezančeky. Na teflónovej panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom krátko osmažíme cibuľku. Potom pridáme petržlen a nakoniec cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Ak je zmes moc hustá, môžeme pridať aj trochu sladkého kečupu, a zmes na panvici dusíme. Pokvapkáme sójovou omáčkou, tekutým MAGGI korením, okoreníme a okoreníme bazalkou. Pečený pangas s červenou čmajdou je najlepšie so zemiakmi.

Komentáre k receptu Pečený pangas s červenou čmajdou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty