Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečený ovocný čaj

  • nápoje
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66152x
Pečený ovocný čaj

Korenený domáce čaj trochu inak.

vytlačiť recept Pečený ovocný čaj
recept Pečený ovocný čaj sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks citrón
800 g cukor kryštál
1 l ovocia (maliny, ríbezle, višne, jahody, pomaranč, broskyňa, čučoriedky)
1 lyžica Škorica
2 ks klinček
1 l čierna jarabina

Postup prípravy receptu

Ovocie na prípravu čaju vyberieme podľa chuti, dôkladne ho očistíme a väčšie kúsky rozkrájame. Citrón olúpeme a zbavíme jadierok. Všetky ingrediencie okrem rumu dáme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 180 ° C a 1 / 2 hodiny pečieme. Občas premiešame. Po vybratí z rúry nalejeme 1 / 8 l rumu, rozdelíme do pohárov a asi 10 minút na 80 ° C zavárame. Doba prípravy záleží na tom, koľko plechov pečieme. Akonáhle si chceme čaj pripraviť, podľa chuti dáme niekoľko lyžičiek do hrnčeka alebo do kanvice a zalejeme vriacou vodou. Ovocie môžeme pokojne zjesť. A jedno upozornenie na koniec. Základom čaju je čierna jarabina. Dodá nielen farbu, ale hlavne aj chuť. Z vlastnej skúsenosti viem, že bez jarabiny je síce čaj dobrý, ale nie je to ono. A pretože jarabina dozrieva až ku koncu leta, môžeme si niektoré ovocie zmraziť a ponechať si ho tak na prípravu čaju.

Komentáre k receptu Pečený ovocný čaj (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty