Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečený losos

  • hlavné chody
  • finská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 88739x
Pečený losos

Ďalšie rybie pochúťka z fínskej kuchyne. Tentokrát s množstvom zdravej zeleniny a smotanovou omáčkou.

Recept na 1 porciu.

vytlačiť recept Pečený losos
recept Pečený losos sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/4 ks zeler
4 ks Mrkva
1 kelímok smotana
1 ks pór
1 ks losos
1 štipka soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Očistíme mrkvu, nakrájame ju na drobné kolieska a vložíme do panvice na trochu oleja. Potom pridáme očistený a na kocky nakrájaný zeler a premiešame s mrkvou. Zeleninu necháme chvíľu podusiť a medzitým nadrobno nakrájame umytý pór a pridáme do panvice. Keď zelenina trochu zmäkne, vlejeme do nej asi pol deci smotany, osolíme ju a ešte necháme prehriať. Lososa položíme na plech, na ktorý sme predtým dali papier na pečenie. Rybu nemý, pretože by stratila chuť, len ju osušíme papierom alebo čistou utierkou. Lososa môžeme posolit, z panvice na neho nahrnieme zeleninu a celú rybu zeleninou rovnomerne prikryjeme. Potom všetko zalejeme zvyšnou smotanou, sú jej asi dve deci, a tým sa vytvorí okolo ryby chutí omáčka. Plech s rybou dáme piecť do predhriatej rúry na 200 ° C asi na pol hodiny. K pečenému lososovi podávame zemiaky varené v šupke a jednoduchý zeleninový šalát.

Komentáre k receptu Pečený losos (2 komentáre)

  • viera 24.December 2012 11:35

    a ten papier pod lososom nechať alebo vybrať

  • ika 23.December 2011 20:42

    :)

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty