Pečený losos
- hlavné chody
- finská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 90220x
Ďalšie rybie pochúťka z fínskej kuchyne. Tentokrát s množstvom zdravej zeleniny a smotanovou omáčkou.
Recept na 1 porciu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pór |
1 ks | losos |
1 štipka | soľ |
1/4 ks | zeler |
4 ks | Mrkva |
1 kelímok | smotana |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Očistíme mrkvu, nakrájame ju na drobné kolieska a vložíme do panvice na trochu oleja. Potom pridáme očistený a na kocky nakrájaný zeler a premiešame s mrkvou. Zeleninu necháme chvíľu podusiť a medzitým nadrobno nakrájame umytý pór a pridáme do panvice. Keď zelenina trochu zmäkne, vlejeme do nej asi pol deci smotany, osolíme ju a ešte necháme prehriať. Lososa položíme na plech, na ktorý sme predtým dali papier na pečenie. Rybu nemý, pretože by stratila chuť, len ju osušíme papierom alebo čistou utierkou. Lososa môžeme posolit, z panvice na neho nahrnieme zeleninu a celú rybu zeleninou rovnomerne prikryjeme. Potom všetko zalejeme zvyšnou smotanou, sú jej asi dve deci, a tým sa vytvorí okolo ryby chutí omáčka. Plech s rybou dáme piecť do predhriatej rúry na 200 ° C asi na pol hodiny. K pečenému lososovi podávame zemiaky varené v šupke a jednoduchý zeleninový šalát.
Komentáre k receptu Pečený losos (2 komentáre)
-
viera
24.December 2012 11:35
a ten papier pod lososom nechať alebo vybrať
-
ika
23.December 2011 20:42
:)