Pečený losos so smotanovým špenátom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 82852x
Pečeného lososa na masle podávame so smotanovým listovým špenátom a opékanými zemiaky. Rýchly a ľahký obed alebo večera.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 9x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 dl | smotana na šľahanie |
450 g | mrazený listový špenát |
1 ks | cibula |
4 porcie | lososové filé bez kože |
3 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
citrónová šťava | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
maslo | |
olej |
Postup prípravy receptu
Porcie lososa bez kože umyjeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kocky. Mrazené špenátové listy necháme povoliť a nakrájame nahrubo. Na oleji speníme cibuľu a cesnak, vmiešame špenát, osolíme, okoreníme a necháme podusiť. Keď šťava vyfúkne, vlejeme smotanu a prehrejeme. V panvici na masle prepečie lososa z oboch strán a môžeme podávať. Vhodnou prílohou k pečenému lososovi so smotanovým špenátom sú opečené zemiaky.
Komentáre k receptu Pečený losos so smotanovým špenátom (1 komentár)
-
Nika
24.May 2012 17:15
Hmm... Prave som to dovarila a je to naozaj chutne... :) odporucam.... ;)