Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečený losos so smotanovým špenátom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 82852x
Pečený losos so smotanovým špenátom

Pečeného lososa na masle podávame so smotanovým listovým špenátom a opékanými zemiaky. Rýchly a ľahký obed alebo večera.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pečený losos so smotanovým špenátom
recept Pečený losos so smotanovým špenátom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 9x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl smotana na šľahanie
450 g mrazený listový špenát
1 ks cibula
4 porcie lososové filé bez kože
3 strúčiky cesnak

podľa chuti:

citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

maslo
olej

Postup prípravy receptu

Porcie lososa bez kože umyjeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kocky. Mrazené špenátové listy necháme povoliť a nakrájame nahrubo. Na oleji speníme cibuľu a cesnak, vmiešame špenát, osolíme, okoreníme a necháme podusiť. Keď šťava vyfúkne, vlejeme smotanu a prehrejeme. V panvici na masle prepečie lososa z oboch strán a môžeme podávať. Vhodnou prílohou k pečenému lososovi so smotanovým špenátom sú opečené zemiaky.

Komentáre k receptu Pečený losos so smotanovým špenátom (1 komentár)

  • Nika 24.May 2012 17:15

    Hmm... Prave som to dovarila a je to naozaj chutne... :) odporucam.... ;)

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty