Pečený lekvár
- chuťovky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 23896x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3/4 poháru | ocot 8% |
1 dl | rum |
0,5 kg | cukor kryštál |
0,5 - 1 dl | voda na podliaty |
3 kg | slivky |
Postup prípravy receptu
Do veľkého pekáča si vypeckujte slivky, aby bol pekáč plný. Rúru predhrejeme na 100 ° C. Ku švestkám pridáme 3 / 4 pohára octu, 1/2kg cukru kryštál a štamprli vody podľa potreby. Všetko opatrne zamiešame. Slivky v pekáči vložíme do rúry a pečieme 2 - 3 hodiny podľa požadovanej hustoty. Raz do hodiny ich môžeme premiešať. Či sú lekvár hotová spoznáme, že zmes zhustne. Potom pekáč vyberieme z rúry, vlejeme rum, premiešame a ešte horúcimi lekvárom naplníme skrutkovací pohára. Pečená lekvár v pohároch otočíme viečkom nadol, dáme na uterák a necháme vychladnúť do druhého dňa. Pečená lekvár sú výborná a nedajú toľko práce.