Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečený králik s bravčovým bôčikom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135565x
Pečený králik s bravčovým bôčikom

Máte radi králičie mäso? Naložte si porcie (chrbát, rebrá alebo stehna) a potom upečte spolu s bravčovým bôčikom!

vytlačiť recept Pečený králik s bravčovým bôčikom
recept Pečený králik s bravčovým bôčikom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

korenie na králičie mäso
4 ks cibula
4 porcie králičie mäso
4 strúčiky cesnak
4 plátky bravčový bôčik
soľ
1 dl olej
drvená rasca

príloha:

zemiaková kaša
kyslá kapusta

Postup prípravy receptu

Porcie králika dobre očistíme, odblaníme a umyjeme. Mäso prošpikujeme strúčiky cesnaku a narovnáme ho do pekáča. Posypeme korením na králičie mäso, drveným kmínom a soľou. Pridáme plátky bravčového bôčika. Všetko posypeme na kolieska pokrájanou cibuľou, zalejeme olejom a priklopíme pokrievkou. Necháme odležať do druhého dňa. Pri pečení mäso občas obrátime, pridáme kúsok stuženého tuku a podľa potreby podlejeme vodou. Pečieme do doby, než je králičie mäso mäkké - podľa veku a veľkosti králika aj dve hodiny. Asi pol hodiny pred dopečením mäsa si uvaríme kapusta, zemiaky a pripravíme zemiakovú kašu. Pečeného králika s bravčovým bôčikom podávame s kapustou a zemiakovou kašou.

Komentáre k receptu Pečený králik s bravčovým bôčikom (1 komentár)

  • Danica 06.April 2015 08:58

    zničené králičie mäso

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty