Pečený králik s bravčovým bôčikom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 135565x
Máte radi králičie mäso? Naložte si porcie (chrbát, rebrá alebo stehna) a potom upečte spolu s bravčovým bôčikom!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
korenie na králičie mäso | |
4 ks | cibula |
4 porcie | králičie mäso |
4 strúčiky | cesnak |
4 plátky | bravčový bôčik |
soľ | |
1 dl | olej |
drvená rasca | |
príloha: | |
zemiaková kaša | |
kyslá kapusta |
Postup prípravy receptu
Porcie králika dobre očistíme, odblaníme a umyjeme. Mäso prošpikujeme strúčiky cesnaku a narovnáme ho do pekáča. Posypeme korením na králičie mäso, drveným kmínom a soľou. Pridáme plátky bravčového bôčika. Všetko posypeme na kolieska pokrájanou cibuľou, zalejeme olejom a priklopíme pokrievkou. Necháme odležať do druhého dňa. Pri pečení mäso občas obrátime, pridáme kúsok stuženého tuku a podľa potreby podlejeme vodou. Pečieme do doby, než je králičie mäso mäkké - podľa veku a veľkosti králika aj dve hodiny. Asi pol hodiny pred dopečením mäsa si uvaríme kapusta, zemiaky a pripravíme zemiakovú kašu. Pečeného králika s bravčovým bôčikom podávame s kapustou a zemiakovou kašou.
Komentáre k receptu Pečený králik s bravčovým bôčikom (1 komentár)
-
Danica
06.April 2015 08:58
zničené králičie mäso