Pečený kapor na paprike
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 44043x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kapor alebo šťuka |
1 ks | cibula |
4 strúčiky | cesnak |
2 ks | paprikový struk |
200 ml | smotana |
500 g | varené zemiaky |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kapra alebo menšie šťuku vypitvú, zbavíme hlavy a šupín, pozdĺž chrbta rozpolíme a opláchneme vo vlažnej vode. Rybu nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a opečieme z oboch strán. Po upečení preložíme do zapekacej misky. Do oleja dáme cibuľu, pokrájané paprikové struky a osmažíme. Zmes nasypeme do zapekacej misky na ryby, pridáme varené zemiaky, zalejeme smotanou a dáme do rúry zapiecť. Pečeného kapra na paprike rozdelíme na taniere a podávame.