Pečený bravčový bôčik
- hlavné chody
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 147672x
Tradičný český bôčik pečený na zelenine, zemiakoch a množstvu rasce. Určite mu neodoláte.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
Rasco | |
150 g | petržlen |
olej | |
1 kg | bravčový bôčik alebo rebrá |
600 - 700 g | zemiaky |
150 g | Mrkva |
2 - 3 strúčikov | cesnak |
150 - 200 g | šalotka |
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejeme na 180 ° C. Všetku zeleninu umyjeme a osušíme. Šalotku a koreňovú zeleninu olúpeme. Cesnak rozdrvíme. Zemiaky, mrkvu a petržlen pozdĺžne rozkrojíme na polovice. Pekáč alebo hlboký plech ľahko vymažeme olejom. Zmiešame zeleninu - zemiaky, mrkva, petržlen a šalotku s trochou soli a rasce a rozložíme všetko na dno pekáča.
Mäso podľa potreby očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Zmes v pekáči posypeme je cesnakom a rozložíme na ňu plátky mäsa. Všetko, hlavne mäso, poriadne osolíme a pokmínujeme. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 45 minút. Počas pečenia je potrebné mäso raz otočiť. Ak sa mäso pečie moc rýchlo, prikryjeme je hornou polovicou pekáča, prípadne alobalom, a ku koncu pečenia ho zložíme a necháme mäso zezlátnout.
Ihneď podávame.