Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečený bravčový bôčik

  • hlavné chody
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 147672x
Pečený bravčový bôčik

Tradičný český bôčik pečený na zelenine, zemiakoch a množstvu rasce. Určite mu neodoláte.

vytlačiť recept Pečený bravčový bôčik
recept Pečený bravčový bôčik
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
Rasco
150 g petržlen
olej
1 kg bravčový bôčik alebo rebrá
600 - 700 g zemiaky
150 g Mrkva
2 - 3 strúčikov cesnak
150 - 200 g šalotka

Postup prípravy receptu

Rúru predhrejeme na 180 ° C. Všetku zeleninu umyjeme a osušíme. Šalotku a koreňovú zeleninu olúpeme. Cesnak rozdrvíme. Zemiaky, mrkvu a petržlen pozdĺžne rozkrojíme na polovice. Pekáč alebo hlboký plech ľahko vymažeme olejom. Zmiešame zeleninu - zemiaky, mrkva, petržlen a šalotku s trochou soli a rasce a rozložíme všetko na dno pekáča.

Mäso podľa potreby očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Zmes v pekáči posypeme je cesnakom a rozložíme na ňu plátky mäsa. Všetko, hlavne mäso, poriadne osolíme a pokmínujeme. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 45 minút. Počas pečenia je potrebné mäso raz otočiť. Ak sa mäso pečie moc rýchlo, prikryjeme je hornou polovicou pekáča, prípadne alobalom, a ku koncu pečenia ho zložíme a necháme mäso zezlátnout.

Ihneď podávame.

Komentáre k receptu Pečený bravčový bôčik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty