Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečený bôčik

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 150367x
Pečený bôčik

Skúste si pripraviť šťavnatý bravčový bôčik. Najlepšie je s dobrým kyslou kapustou. Výsledok stojí za to!

vytlačiť recept Pečený bôčik
recept Pečený bôčik sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg bravčový bôčik
2 lyžice olej
soľ
drvená rasca
2 lyžičky zemiakový škrob
mleté čierne korenie
250 ml voda

Postup prípravy receptu

Umyté a na plátky nakrájané mäso posypeme rascou a čiernym korením a vložíme na rozpálený olej. Zľahka opečieme najprv z jednej, potom iz druhej strany. Osolíme, podlejeme trochou vody (mäso by nemalo byť ponorené) a pečieme, kým nie je mäso mäkké. Podlievame ďalej podľa potreby, aby sa mäso nepripekali a vytvorila sa chutná šťava. Pripravíme si ešte jednu zálievku. V hrnčeka vody rozmiešame dve lyžičky zemiakového škrobu, osolíme vlejeme ju k mäsu a premiešame s výpekom. Získame tak ochutenou koncentrovanú šťavu a pritom nie toľko mastnú. Vhodnou prílohou je houskový knedlík, ale aj zemiakový knedlík alebo "krkonošskej chlupačky". Pri podávaní prelievame mäso s kapustou a prílohu pripravenú šťavou.

Komentáre k receptu Pečený bôčik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty