Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečeňový guláš

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 67204x
Pečeňový guláš

Tradičný český guláš, tentokrát bez obvyklého mäsa - iba s pečeňou.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Pečeňový guláš
recept Pečeňový guláš sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice hladká múka
1 lyžica mletá červená paprika
soľ
1 ks červená cibuľa
1/2 lyžičky mletý korenie
150 g anglická slanina
1 lyžica olej
1 lyžica gulášová korenie
500 g kuracia pečeň (i mrazená)

na ozdobu:

1 ks menšia cibuľa

Postup prípravy receptu

Červenú cibuľu olúpeme, nakrájame nadrobno. Anglickú slaninu nakrájame na väčšie kocky. Rozpálime olej a cibuľu aj slaninu opečieme. Potom pridáme kuracie pečienky (nie je potrebné ich krájať) a orestujeme je. Zalejeme 1 / 2 l vody a uvedieme do varu. Potom pridáme korenie, premiešame a varíme pod pokrievkou 10 minút do zmäknutia pečene. Múku zmiešame s tromi lyžicami vody na kašičku. Za stáleho miešania ju prilejeme k pečeni. Uvedieme opäť do varu a varíme 10 minút (múku pri ochutnaní nesmieme cítiť na jazyku). Odstavíme a primiešame soľ podľa chuti. Pečeňový guláš servírujeme posypaný nakrájanou cibuľou. Najvhodnejšia prílohou je žemľové knedle.

Komentáre k receptu Pečeňový guláš (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty