Pečeňový guláš
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 67204x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | hladká múka |
1 lyžica | mletá červená paprika |
soľ | |
1 ks | červená cibuľa |
1/2 lyžičky | mletý korenie |
150 g | anglická slanina |
1 lyžica | olej |
1 lyžica | gulášová korenie |
500 g | kuracia pečeň (i mrazená) |
na ozdobu: | |
1 ks | menšia cibuľa |
Postup prípravy receptu
Červenú cibuľu olúpeme, nakrájame nadrobno. Anglickú slaninu nakrájame na väčšie kocky. Rozpálime olej a cibuľu aj slaninu opečieme. Potom pridáme kuracie pečienky (nie je potrebné ich krájať) a orestujeme je. Zalejeme 1 / 2 l vody a uvedieme do varu. Potom pridáme korenie, premiešame a varíme pod pokrievkou 10 minút do zmäknutia pečene. Múku zmiešame s tromi lyžicami vody na kašičku. Za stáleho miešania ju prilejeme k pečeni. Uvedieme opäť do varu a varíme 10 minút (múku pri ochutnaní nesmieme cítiť na jazyku). Odstavíme a primiešame soľ podľa chuti. Pečeňový guláš servírujeme posypaný nakrájanou cibuľou. Najvhodnejšia prílohou je žemľové knedle.