Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečeňové rezne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128555x
Pečeňové rezne

Kto by nemal rád tradičné české rezne. Vyskúšali ste niekedy ale aj rezne z pečene? Sú naozaj pochúťkou, navyše, za málo peňazí sa naje celá rodina.

vytlačiť recept Pečeňové rezne
recept Pečeňové rezne
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
soľ
tatárska omáčka
2 ks cibuľka s vňaťou
500 g bravčová pečeň

na ozdobu:

čerstvá zelenina

trojobal:

1 miska strúhanka
2 ks vajcia
1 miska hladká múka

Postup prípravy receptu

Pečeň nakrájame na tenké plátky o hrúbke asi 0,5 centimetrov. Odporúčam dať pečeň vopred na pár minút zatuhnout do mrazničky, potom sa nám lepšie podarí ukrojiť slabé plátky. Nakrájaná pečeň niekoľkokrát dôkladne prepláchneme v studenej vode, potom je, najlepšie vo veľkom cedidle, necháme odkvapkať. Pečeňovej plátky obalíme v trojobale, ako by sme obaľovali rezne bravčové. Najprv je obalíme v hladkej múke, potom v rozkvedlaném ale neosoleném vajíčku a nakoniec v strúhanke. obalené rezne z oboch strán sprudka osmažíme vo väčšom množstve rozpáleného oleja alebo vo fritovacom hrnci. Až usmažené pečeňovej rezne posolíme a okoreníme. Dôležitým chuťovým doplnkom k pečeňovými řízkům je cibuľa a tatárska omáčka, hodí sa aj kečup alebo plnotučná horčica. Pečeňovej rezne chutia s chlebom alebo sa vyprážanými hranolky a čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Pečeňové rezne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty