Pečené zemiaky so zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 19921x
Jedlo plné zeleniny. Môže sa jesť samostatne alebo ako príloha.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cuketa |
1 ks | cibula |
2 ks | paradajka |
4 ks | zemiaky |
1 ks | červená paprika |
podľa chuti: | |
omáčka tisíc ostrovov | |
1 ks | citrón |
soľ | |
olivový olej | |
Podravka pikant | |
cesnak | |
grilovacie korenie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky očistíme a v šupke rozkrojíme na mesiačiky. Okoreníme, pokvapkáme trochou olivového oleja, zamiešame a dáme do pekáča, ktorý sme tiež málinko vymazali olejom. Pekáč s zemiaky vložíme do rúry a pečieme asi pri 180 ° C. Medzitým si nakrájame menšie cuketu na väčšie kocky a taktiež papriku. Tá musí byť približne rovnako nakrájaná. Paradajky nakrájame mesiačiky a cibuľu rozoberieme na kolieska. Opäť všetko premiešame s korením. Pokvapkáme olivovým olejom. Cesnak pridáme buď čerstvý prelisovaný alebo sušený a asi po 10 minútach. Všetko pridáme k zemiakom do pekáča. Spoločne pečieme ešte asi 20 - 30 minút, kým nie je všetko mäkké. Pečené zemiaky so zeleninou podávame buď samostatne ako hlavný chod a namáčame v dresingu - tisíc ostrovov. Alebo je podávame ako prílohu k mäsu.