Pečené zemiaky so sezamom
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 23429x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa potreby: | |
celý rasca | |
olivový olej | |
mletý kmín | |
sušený granulovaný cesnak | |
soľ | |
sezamové semienko |
Postup prípravy receptu
Zemiaky očistíme, necháme v šupke a uvaríme v osolenej vode, do ktorej prisypeme aj trochu celého rasce. Zemiaky uvaríme takmer domäkka a scedíme. Plech vymastíme olivovým olejom, rozprestrieme zemiaky po celej ploche, posypeme drveným kmínom a sezamovým semienkom. Za občasného premiešania prepečie. Pečené zemiaky so sezamom podávame ako prílohu alebo hlavný chod s dresingom, prípadne tatárskou omáčkou.