Pečené zemiaky s údeným mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 90373x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
grilovacie korenie | |
mleté čierne korenie | |
1 kg | zemiakov |
6 strúčikov | cesnak |
diabolská zmes | |
4 plátky | moravské údené |
Rasco | |
1 ks | cibula |
na ozdobu: | |
zelenina | |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Menšie zemiaky dobre umyjeme pod tečúcou vodou, na odstránenie všetkých nečistôt môžeme použiť jemný kefka. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladiť a rozpolíme. Medzitým si ošúpeme cibuľu aj cesnak a nakrájame na plátky. Plech dobre vymastíme olejom, poukladáme polené zemiaky, husto posypeme rascou, diabolskou zmesou, korením a grilovacím korením. Prisypeme rovnomerne cibuľu aj cesnak a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Počas pečenia zemiaky premiešavame, aby boli opečené zo všetkých strán. Pečené zemiaky servírujeme na tanier, doplníme nakrájanou zeleninou podľa chuti a na plátky narezanej moravské údené. Pečené zemiaky chutia dobre aj samostatne, stačí si pridať trochu tatárskej omáčky. V tom prípade je recept vhodný aj pre vegetariánov.