Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené zemiaky s údeným mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 88550x
Pečené zemiaky s údeným mäsom

Nenáročný recept na hlavný chod.

vytlačiť recept Pečené zemiaky s údeným mäsom
recept Pečené zemiaky s údeným mäsom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

6 strúčikov cesnak
diabolská zmes
4 plátky moravské údené
Rasco
1 ks cibula
grilovacie korenie
mleté čierne korenie
1 kg zemiakov

na ozdobu:

zelenina

podľa potreby:

olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Menšie zemiaky dobre umyjeme pod tečúcou vodou, na odstránenie všetkých nečistôt môžeme použiť jemný kefka. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladiť a rozpolíme. Medzitým si ošúpeme cibuľu aj cesnak a nakrájame na plátky. Plech dobre vymastíme olejom, poukladáme polené zemiaky, husto posypeme rascou, diabolskou zmesou, korením a grilovacím korením. Prisypeme rovnomerne cibuľu aj cesnak a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Počas pečenia zemiaky premiešavame, aby boli opečené zo všetkých strán. Pečené zemiaky servírujeme na tanier, doplníme nakrájanou zeleninou podľa chuti a na plátky narezanej moravské údené. Pečené zemiaky chutia dobre aj samostatne, stačí si pridať trochu tatárskej omáčky. V tom prípade je recept vhodný aj pre vegetariánov.

Komentáre k receptu Pečené zemiaky s údeným mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt