Pečené zemiaky s grilovanými paradajkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 22785x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cherry paradajky | |
1 ks | červená cibuľa |
750 g | zemiaky |
celý rasca | |
1 - 2 ks | hermelín |
marináda: | |
olivový olej | |
soľ | |
tymián | |
cesnak | |
podľa chuti: | |
citrónový korenie | |
grilovacie korenie | |
podľa potreby: | |
olivový olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Paradajky umyjeme, zbavím stopiek a potrieme ich olejom promíchaným sa strúčikom cesnaku, soľou a tymiánom. Položíme ich na gril a grilujeme, až sú mäkká. Paradajky rozpolíme. Medzitým zemiaky odrhneme kefkou pod tečúcou vodou a rozkrájame na mesiačiky. Vyložíme nimi namazaný plech a posypeme rascou, olúpanú a na štvrtky nakrájanou cibuľou, grilovacím korením a citrónovým korením. Zemiaky dáme do vyhriatej rúry piecť. Za občasného premiešania pečieme asi 40 minút, záleží od typu rúry. Chrumkavé zemiaky nakoniec prehodíte do menšieho pekáča, pridáme grilované paradajky a pokryjeme plátky hermelín alebo iného syra. Necháme zapiecť, kým sa syr nerozteče. Pečené zemiaky s grilovanými paradajkami podávame ako hlavný chod, vhodné aj pre vegetariánov.