Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené zemiaky s cesnakom

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 73441x
Pečené zemiaky s cesnakom

Chuťovo výborne pripravené zemiaky v šupke. Recept na chutnú prílohu i hlavný chod.

vytlačiť recept Pečené zemiaky s cesnakom
recept Pečené zemiaky s cesnakom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 ks zemiaky
150 g niva

podľa chuti:

Sušená petržlenová vňať
cesnak
soľ
farebný drvený korenie

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Zemiaky pod tečúcou vodou dobre umyjeme, použijeme kefka k vydrhnutú nečistôt. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Rôzne druhy korenia nadrtíme, môžeme ale použiť aj hotovú zmes korenia, kde nájdeme niekoľko nadrcených druhov. Plech potrieme olejom. Každý zemiakov narežeme do kríža nožom tak, aby nepraskol, ale aby sme mohol votrieť cesnak, soľ a drvený korenie. Ingrediencie do vyříznutého priestoru natlačíme nožom. Môžeme pridať aj trochu sušené petržlenu. Zemiakov môžeme aj rozkrojiť pozdĺžne na polovice a cesnakom rozrezal stranu potrieť a korením posypať. Zemiaky pečieme v silne predhriatej rúre asi 45 minút. Asi 5 minút pred dokončením posypeme zemiaky nastrúhanú nivou, aby sa nám syr rozpustil. Po upečení zemiaky s cesnakom ihneď podávame.

Komentáre k receptu Pečené zemiaky s cesnakom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty