Pečené zemiakové štvrťky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 5492x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
sušený cesnak | |
pažítka | |
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
hrubá soľ | |
1,5 kg | zemiaky |
1 - 2 lyžíc | zmes korenia na hranolky |
1/2 lyžice | bazalka |
2 ks | väčšie cibule |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na štvrtky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky, ktoré rozloupneme. Plech vymastíme olejom, vsypeme zemiaky s cibuľou a posypeme korením - zmesí na hranolky, cesnakom a hrubou soľou. Zemiakové štvrťky dáme piecť do silne vyhriatej rúry (asi na 220 ° C), asi po 20 minútach pečenia posypeme bazalkou, tá nám zemiaky krásne prevonia. Zemiaky počas pečenia párkrát premiešame. Pečieme až 60 minút, až sú zemiaky zlatisté. Pečené zemiakové štvrtky podávame ako prílohu k mäsu (na tanieri sypeme pažítkou), ale pokojne vo väčšej porcii ako hlavný chod. Pridáme tatárskou omáčku, dresing alebo inú studenú omáčku.