Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené zemiakové štvrťky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5492x
Pečené zemiakové štvrťky

Zemiaky ako príloha i hlavný chod.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pečené zemiakové štvrťky
recept Pečené zemiakové štvrťky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

sušený cesnak
pažítka
2 - 3 lyžíc olivový olej
hrubá soľ
1,5 kg zemiaky
1 - 2 lyžíc zmes korenia na hranolky
1/2 lyžice bazalka
2 ks väčšie cibule

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na štvrtky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky, ktoré rozloupneme. Plech vymastíme olejom, vsypeme zemiaky s cibuľou a posypeme korením - zmesí na hranolky, cesnakom a hrubou soľou. Zemiakové štvrťky dáme piecť do silne vyhriatej rúry (asi na 220 ° C), asi po 20 minútach pečenia posypeme bazalkou, tá nám zemiaky krásne prevonia. Zemiaky počas pečenia párkrát premiešame. Pečieme až 60 minút, až sú zemiaky zlatisté. Pečené zemiakové štvrtky podávame ako prílohu k mäsu (na tanieri sypeme pažítkou), ale pokojne vo väčšej porcii ako hlavný chod. Pridáme tatárskou omáčku, dresing alebo inú studenú omáčku.

Komentáre k receptu Pečené zemiakové štvrťky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty