Pečené údené koleno na divokom korení
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 78930x
Bravčové údené koleno pečieme na divokom korení a podlievame pivom. Hlavný chod vhodný aj na oslavy.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | koreniaca zmes Divočina |
2 dl | vývar z kocky |
1500 g | údené koleno |
3 dl | pivo |
Postup prípravy receptu
Údené koleno o váhe asi 1,5 kg uvaríme v neosolené vode do polomäkké. Výluh z kolena už nepoužívame. Na podlievanie kolena zmiešame zeleninový vývar, pivo a koreniacu zmes "Divočina". Koleno vložíme do pekáča av horúcej rúre upečieme za občasného podlievania zmesí piva, korenia a vývaru domäkka. Ku koncu pečenia kožu poprepichujeme vidličkou, aby sa tuk vypekl a vznikla chrumkavá kôrka. Pečené koleno servírujeme na doske s rôznymi druhmi horčica, chrenom, sterilizovanými uhorkami, cibuľkami atp. Vhodnou prílohou je pečivo. Úspešnosť tohto receptu je v správnom výbere bravčového kolena. Najvhodnejšie sú väčšie kusy uvedené váhy a hlavne správne vyúdený.