Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené údené koleno na divokom korení

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 78930x
Pečené údené koleno na divokom korení

Bravčové údené koleno pečieme na divokom korení a podlievame pivom. Hlavný chod vhodný aj na oslavy.

vytlačiť recept Pečené údené koleno na divokom korení
recept Pečené údené koleno na divokom korení sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica koreniaca zmes Divočina
2 dl vývar z kocky
1500 g údené koleno
3 dl pivo

Postup prípravy receptu

Údené koleno o váhe asi 1,5 kg uvaríme v neosolené vode do polomäkké. Výluh z kolena už nepoužívame. Na podlievanie kolena zmiešame zeleninový vývar, pivo a koreniacu zmes "Divočina". Koleno vložíme do pekáča av horúcej rúre upečieme za občasného podlievania zmesí piva, korenia a vývaru domäkka. Ku koncu pečenia kožu poprepichujeme vidličkou, aby sa tuk vypekl a vznikla chrumkavá kôrka. Pečené koleno servírujeme na doske s rôznymi druhmi horčica, chrenom, sterilizovanými uhorkami, cibuľkami atp. Vhodnou prílohou je pečivo. Úspešnosť tohto receptu je v správnom výbere bravčového kolena. Najvhodnejšie sú väčšie kusy uvedené váhy a hlavne správne vyúdený.

Komentáre k receptu Pečené údené koleno na divokom korení (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty