Pečené smotanové huby
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 68109x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | hladká múka |
1 kg | huby |
250 ml | smotana na varenie |
6 lyžíc | voda na podliaty |
2 lyžice | masť na vymazanie |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
chilli korenie | |
soľ | |
drvená rasca |
Postup prípravy receptu
Pekáč vymažeme tukom, zasypeme kockami väčšie cibule, na to návrším čerstvé očistené a na kúsky nakrájané huby. Pridáme soľ, korenie, drvená rasca a chilli. Zalejeme trochou vody. Huby pečieme pri 220 ° C asi 35 minút. Ku koncu zalejeme smotanou, ktorú zmiešame s hladkou múkou. Pečené smotanovej huby pečieme ešte ďalších 10 minút. Pečené smotanové huby podávame s pečivom. Ak je čas a chuť, pečiem k týmto hubám rozpeky.