Pečené plnené trojhránky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 64964x
Trojhránky z lístkového cesta plnené mletým mäsom, syrom a zeleninou. Chutia výborne ako teplé, tak aj studené.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | lístkové cesto |
na ozdobu: | |
sezamové semienko | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
500 g | mleté mäso |
1 ks | pór (vňať) |
4 strúčiky | cesnak |
4 lyžice | strúhaná žemľa |
2 ks | čerstvá paprika |
40 g | strúhaný parmezán |
3 ks | sušené paradajky |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
chilli korenie |
Postup prípravy receptu
Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a vložíme na rošt pod rozpálený gril. Akonáhle sa na nich začnú tvoriť pľuzgieriky a koža zhnedne, vyberieme ich a olúpeme. Vychladnuté nakrájame na kúsky. Paradajky necháme odkvapkať a rozkrájame na štvrtky. Cesnak zlúpnite a rozdrvíme. Pór nakrájame na jemné kolieska. Vajcia rozšľaháme v menšej miske. Náplň pripravíme v mixéri. Rozmixujeme papriky, paradajky, cesnak a mleté mäso na kašu. Podľa chuti okoreníme čiernym korením, chilli korením a osolíme. Zahustíme strúhankou a vmiešame nakrájanú vňať póru a strúhaný parmezán. Necháme pol hodiny rozležet. Lístkové cesto rozvaľkáme na veľký plát, ktorý nakrájame na štvorce. Na každý kúsok cesta vložíme náplň a okraje pevne spojíme do trojuholníka. Na plech rozložíme papier na pečenie a prenesieme na neho trojhránky. Nesmú byť moc blízko pri sebe, pretože cesto nadobudne. Teraz je dôkladne potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovým semienkom a soľou. Pečieme v predhriatej rúre do ružova. Pečené plnené trojhránky podávame teplé ako chuťovku.