Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené plnené trojhránky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64964x
Pečené plnené trojhránky

Trojhránky z lístkového cesta plnené mletým mäsom, syrom a zeleninou. Chutia výborne ako teplé, tak aj studené.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pečené plnené trojhránky
recept Pečené plnené trojhránky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček lístkové cesto

na ozdobu:

sezamové semienko

na potření:

1 ks vajcia

náplň:

500 g mleté mäso
1 ks pór (vňať)
4 strúčiky cesnak
4 lyžice strúhaná žemľa
2 ks čerstvá paprika
40 g strúhaný parmezán
3 ks sušené paradajky

podľa chuti:

korenie
soľ
chilli korenie

Postup prípravy receptu

Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a vložíme na rošt pod rozpálený gril. Akonáhle sa na nich začnú tvoriť pľuzgieriky a koža zhnedne, vyberieme ich a olúpeme. Vychladnuté nakrájame na kúsky. Paradajky necháme odkvapkať a rozkrájame na štvrtky. Cesnak zlúpnite a rozdrvíme. Pór nakrájame na jemné kolieska. Vajcia rozšľaháme v menšej miske. Náplň pripravíme v mixéri. Rozmixujeme papriky, paradajky, cesnak a mleté mäso na kašu. Podľa chuti okoreníme čiernym korením, chilli korením a osolíme. Zahustíme strúhankou a vmiešame nakrájanú vňať póru a strúhaný parmezán. Necháme pol hodiny rozležet. Lístkové cesto rozvaľkáme na veľký plát, ktorý nakrájame na štvorce. Na každý kúsok cesta vložíme náplň a okraje pevne spojíme do trojuholníka. Na plech rozložíme papier na pečenie a prenesieme na neho trojhránky. Nesmú byť moc blízko pri sebe, pretože cesto nadobudne. Teraz je dôkladne potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovým semienkom a soľou. Pečieme v predhriatej rúre do ružova. Pečené plnené trojhránky podávame teplé ako chuťovku.

Komentáre k receptu Pečené plnené trojhránky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty