Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené pirôžky s bryndzou

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28468x
Pečené pirôžky s bryndzou

Rýchla chuťovka z lístkového cesta, bryndze a špenátu.

vytlačiť recept Pečené pirôžky s bryndzou
recept Pečené pirôžky s bryndzou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček lístkové cesto v plátu

na potření:

1 ks vajcia

náplň:

1 strúčik cesnak
1 ks zemiak
3 hrste listový špenát
200 g bryndza

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

sezamové semienko

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nastrúhame. Špenát očistíme, umyjeme a nakrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Náplň: bryndzu vymiešame s cesnakom, studenú nastrúhanú zemiakom a špenátom. Plát cesta rozkrájame pomocou rádýlka na štvorce. Na každý dielik kladieme lyžičkou náplň, prehneme na trojhránek a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami. Pečieme v rúre předtopené na 220 ° C, kým pirôžky nezrůžoví. Pirôžky plnené bryndzou a špenátom podávame ako chuťovku k vínu, pivu alebo čaji. Môžeme ich konzumovať ako teplé, tak aj studené.

Komentáre k receptu Pečené pirôžky s bryndzou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty