Pečené morčacie stehná so zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65107x
Jednoduchý repet na pokrm z morčacích spodných stehien, ktoré dopekáme súčasne s mrazenú baby karotkou, hráškom a karfiolom.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | mrazená zelenina Garden mix |
50 g | slanina |
2 ks | spodné morčacie stehná |
na potření: | |
olivový olej | |
podľa potreby: | |
soľ | |
vývar na podlievanie | |
príloha: | |
šalát poľná |
Postup prípravy receptu
Šalát poľná umyjeme. Slaninu nakrájame na prúžky. Morčacie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a potrieme olejom. Na dno pekáča rozložíme slaninu, na ktorú poukladáme stehná. Pečieme v horúcej rúre za občasného podlievania vývarom, kým morčacie stehná nezrůžoví. Asi 10 minút pred dokončením, vložíme do vypečenej šťavy mrazenú zeleninu Garden mix, ktorá obsahuje baby karotku, hrášok a ružičky karfiolu. Akonáhle zelenina zmäkne, môžeme pokrm servírovať. Morčacie stehná so zeleninou podávame s opečenými zemiakmi a šalátom Polnička, ktorý ľahko pokvapkáme vypečenou šťavou.