Pečené medové hrušky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 29181x
Ovocný dezert zo zrelých hrušiek, ktorých je práve teraz na záhradkách dostatok. Dochutíme medom, orieškami, sladkým korením a zapečieme.
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa potreby: | |
mletá škorica | |
mletý zázvor | |
med | |
vlašské orechy | |
zrelé hrušky | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Zrelšej (nie prezreté) hrušky olúpeme, okrájíme stopky a rozpolíme. Semien vydlabeme. Vlašské orechy nasekáme. Zapekacie misku vymažeme maslom, poukladáme hrušky reznú stranou nahor a pomažte medom. Posypeme orechy, zázvorom, škoricou a na každú hrušku dáme kúsoček masla. Rúru predhrejeme asi na 170 ° C a hrušky zapekáme asi 20 - 30 minút podľa typu rúry. Hrušky nezrelé potrebujú dlhšiu dobu, aby zmäkli. Pečené medové hrušky dáme na taniere, kde je ešte podľa chuti môžeme pokvapkať medom, prípadne ozdobiť ušľahanú smotanou, rozpustenou čokoládou apod Pečené hrušky podávame teplé a ihneď po príprave.