Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené medové hrušky

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 29181x
Pečené medové hrušky

Ovocný dezert zo zrelých hrušiek, ktorých je práve teraz na záhradkách dostatok. Dochutíme medom, orieškami, sladkým korením a zapečieme.

vytlačiť recept Pečené medové hrušky
recept Pečené medové hrušky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

podľa potreby:

mletá škorica
mletý zázvor
med
vlašské orechy
zrelé hrušky
maslo

Postup prípravy receptu

Zrelšej (nie prezreté) hrušky olúpeme, okrájíme stopky a rozpolíme. Semien vydlabeme. Vlašské orechy nasekáme. Zapekacie misku vymažeme maslom, poukladáme hrušky reznú stranou nahor a pomažte medom. Posypeme orechy, zázvorom, škoricou a na každú hrušku dáme kúsoček masla. Rúru predhrejeme asi na 170 ° C a hrušky zapekáme asi 20 - 30 minút podľa typu rúry. Hrušky nezrelé potrebujú dlhšiu dobu, aby zmäkli. Pečené medové hrušky dáme na taniere, kde je ešte podľa chuti môžeme pokvapkať medom, prípadne ozdobiť ušľahanú smotanou, rozpustenou čokoládou apod Pečené hrušky podávame teplé a ihneď po príprave.

Komentáre k receptu Pečené medové hrušky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty