Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené makrely na rošte

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62356x
Pečené makrely na rošte

Jednoduchý recept na prípravu čerstvých makrel, ktoré pečieme na rošte a podávame ako hlavný chod so zeleninou a zemiakmi.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Pečené makrely na rošte
recept Pečené makrely na rošte sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g čerstvá makrela

marináda:

1 lyžica rybie korenie na ražnenie
2 lyžice vínny ocot
50 ml olivový olej

na ozdobu:

citrón

podľa chuti:

mleté biele korenie
soľ

podľa potreby:

citrónová šťava
sekaná čerstvá bazalka

Postup prípravy receptu

Ryby vypitveme, pozdĺžne rozkrojíme, umyjeme a osušíme. Podľa chuti okoreníme. Citrón umyjeme a nakrájame na plátky. Bazalku umyjeme a nasekáme nadrobno. Marinádu pripravíme zmiešaním oleja, vínneho octu a rybieho korenia na ražnenie. Očistené makrely necháme v marináde niekoľko hodín odležať. Potom ich vyberieme, necháme odkvapkať a podľa potreby prisolíme. Na vnútornej strane posypeme bazalkou a pokvapkáme citrónom. Pečieme dostatočnú dobu na rozpálenom rošte domäkka. Pečené makrely na rošte podávame so zeleninovými šalátmi. Ako prílohu volíme opečené alebo varené zemiaky. Vhodným doplnkom sú cesnakové dipy.

Komentáre k receptu Pečené makrely na rošte (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty