Pečené makrely na rošte
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 62356x
Jednoduchý recept na prípravu čerstvých makrel, ktoré pečieme na rošte a podávame ako hlavný chod so zeleninou a zemiakmi.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | čerstvá makrela |
marináda: | |
1 lyžica | rybie korenie na ražnenie |
2 lyžice | vínny ocot |
50 ml | olivový olej |
na ozdobu: | |
citrón | |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
citrónová šťava | |
sekaná čerstvá bazalka |
Postup prípravy receptu
Ryby vypitveme, pozdĺžne rozkrojíme, umyjeme a osušíme. Podľa chuti okoreníme. Citrón umyjeme a nakrájame na plátky. Bazalku umyjeme a nasekáme nadrobno. Marinádu pripravíme zmiešaním oleja, vínneho octu a rybieho korenia na ražnenie. Očistené makrely necháme v marináde niekoľko hodín odležať. Potom ich vyberieme, necháme odkvapkať a podľa potreby prisolíme. Na vnútornej strane posypeme bazalkou a pokvapkáme citrónom. Pečieme dostatočnú dobu na rozpálenom rošte domäkka. Pečené makrely na rošte podávame so zeleninovými šalátmi. Ako prílohu volíme opečené alebo varené zemiaky. Vhodným doplnkom sú cesnakové dipy.