Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené kurča s cesnakom a zemiakmi

  • hlavné chody
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 179780x
Pečené kurča s cesnakom a zemiakmi

Cesnakové kurča zapečené v smotanovej omáčke as zemiaky.

vytlačiť recept Pečené kurča s cesnakom a zemiakmi
recept Pečené kurča s cesnakom a zemiakmi
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

grilovacie korenie
1 ks kurča
mleté čierne korenie
2 paličky cesnak
250 ml smotana na šľahanie
soľ
1/2 ks citrón
500 - 1000 g nové zemiaky
250 g maslo

Postup prípravy receptu

Kurča očistíme, umyjeme a osušíme. Kurča poriadne posypeme grilovacím korením, osolíme a okoreníme a to zvonka aj zvnútra. Kurča pokvapkáme citrónovou šťavou, hlavne zvnútra. Do pekáča naukladáme kúsky masla. Kurčaťu zviažeme nohy k sebe a potom ho položíme do pekáča. Rúru rozohrejeme na 130 ° C.

Cesnak ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno. Polovicu množstva cesnaku vložíme do kurčaťa, trochu cesnaku odložíme stranou a zvyškom cesnaku posypeme kurča. Takto pripravené kurča vložíme na hodinu do predhriatej rúry. Podľa potreby je podlievame vodou.

Medzitým umyjeme zemiaky a nakrájame ich na väčšie kocky. Po hodine pečenia je pridáme ku kurčaťu, posypeme je zvyškom cesnaku a zalejeme smotanou. Pekáč zabalíme do alobalu a pečieme ďalších 45 minút. Potom alobal zložíme a dopekáme ďalšiu pol hodiny.

Hotové kurča naporcuje a podávame so zemiakmi a omáčkou.

Komentáre k receptu Pečené kurča s cesnakom a zemiakmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty