Pečené kurča na póre
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 31028x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 ks | pór |
1 ks | cibula |
4 ks | kuracie stehno |
podľa chuti: | |
soľ | |
Rasco | |
podľa potreby: | |
voda na podliaty | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme a nasekáme. Do pekáča dáme nakrájaný pór spolu s cibuľou, navrch poukladáme osolená a okmínovaná kuracie stehná. Stehná posypeme zvyškom póru a dáme plátky masla. Kurča na póru pečieme prikryté vekom alebo alobalom asi 40 minút. Potom asi na 15 minút pečieme odkryté, aby sa vypekla kôrka. Pečené kurča na póru podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Komentáre k receptu Pečené kurča na póre (2 komentáre)
-
Terézia
05.January 2019 18:47
Perfektný, ľahký a chutný recept. Odporučila i svojim priateľom :)
-
Michal
29.February 2016 07:42
To kura milujem