Pečené kuracie stehná s ochutenými šťuchanými zemiakmi
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 10011x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
4 ks | kuracie stehno |
soľ | |
1/2 paličky | cesnak |
4 plátky | maslo |
príloha: | |
2 strúčiky | cesnak |
zemiaky | |
2 lyžice | kremžská Horčica |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná umyjeme a dáme do pekáča. Pridáme cibuľu rozporciované na štvrťky, cesnak na plátky, osolíme a na stehná položíme plátky masla. Stehná podlejeme vodou a pečieme zakryté 30 minút v predhriatej rúre. Potom stehná odkryjeme a pečieme ďalších 30 minút. Pri pečení prelievame výpekom. Zemiaky uvaríme v slanej osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme, rozšťoucháme a ochutíme prelisovaným cesnakom a horčicou. Pečená kuracie stehná podávame s ochutenými šťouchanými zemiaky.