Pečené kuracie stehná s bielou fazuľou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 10130x
Recept na pikantné kuracie stehenné štvrtky, ktoré pečieme súčasne s bielou fazule, cibuľou, cesnakom a slaninou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | biele drobné fazuľa |
1 ks | cibula |
100 g | prerastená slanina |
5 strúčikov | cesnak |
4 ks | kuracie štvrťky alebo kuracie stehno |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
nakladané chilli papričky | |
soľ | |
podľa potreby: | |
150 ml | svetlé pivo |
olej |
Postup prípravy receptu
Deň vopred namočíme fazuľu, potom je zlejeme av inej vode uvaríme do polomäkké. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nahrubo. Chilli papričky rozkrojíme a zbavíme jadierok. Slaninu nakrájame na hranolky a asi jednu tretinu odložíme stranou. Kuracie stehná umyjeme, osušíme az vnútornej strany počas prevádzky ku kosti. Z oboch strán osolíme, okoreníme a pod kožou pretne slaninou a chilli papričkami. Takto pripravená stehná prudko opečieme z oboch strán na oleji. Na dno zapekacej misy vložíme polomäkké fazuľa, poukladáme je cibuľou, cesnakom a zostávajúce slaninou. Na ne rozložíme stehná kožou hore, všetko prelejeme výpekom a pivom. Pečieme v stredne vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia pokrm podľa potreby podlievame vývarom alebo pivom. Kuracie stehná pečené s bielou fazule rozdelíme na porcie a podávame ozdobená chilli papričkami a zeleným petržlenom.