Pečené kuracie stehná na paprike
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 29902x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | červená paprika |
1 ks | Mrkva |
4 ks | kuracie stehná |
1 dl | biele víno |
1 lyžička | mletá sladká paprika |
1 lyžička | kapary |
1 ks | malá cibuľa |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
chilli korenie | |
ostrý kečup | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Červenú papriku zbavíme semien a nakrájame na kocky. Mrkva olúpeme a nastrúhame najemno. Odkvapkané kapary veľmi jemne usekáme. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji opečieme stehná zo všetkých strán. Potom je preložíme do pekáča a na výpeku necháme speniť cibuľku. K nej pridáme sladkú papriku a čili korenie. Krátko premiešame a vložíme strúhanú mrkvu, nakrájanú papriku a kapary. Všetko podlejeme vínom a krátko podusíme. Takto pripravenú zmes pridáme ku kuracím stehnám a za častého podléváním vývarom, upečieme v rúre domäkka. Vypečenou šťavu môžeme podľa potreby ochutiť ostrým kečupom. Pečená kuracie stehná na paprike podávame so širokými rezancami, alebo inými cestovinami a zdobíme čerstvou zeleninou.