Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené kuracie krídla s cesnakom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 148098x
Pečené kuracie krídla s cesnakom

Kuracie krídla sú vďačným pokrmom, ktorý možno pripraviť mnohými spôsobmi a nasýti celú rodinu.

vytlačiť recept Pečené kuracie krídla s cesnakom
recept Pečené kuracie krídla s cesnakom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 kg kuracie krídla
100 g maslo

marináda:

5 strúčikov cesnak
drvená rasca
3 lyžice kečup
chilli korenie
1 lyžička korenie Kurča gril
3 lyžice olej
1 lyžica čili omáčka
1 lyžička papriková vegeta

Postup prípravy receptu

Kuracie krídla opláchneme av mise premiešame s kečupom, chilli omáčkou, olejom, korením a cesnakom, ktorý sme oloupali a prolisovali. Necháme v chlade aspoň 20 minút uležať. Pekáč vymažeme maslom, kuracie krídla vložíme do pekáča a pečieme, najlepšie v teplovzdušnej rúre, asi 50 minút pri teplote 150 ° C. Počas pečenia kuracie krídelká obraciame, prípadne podlievame malým množstvom vody. Ku koncu pečenia, keď už sú krídla mäkká a opečená, môžeme asi na 3 minúty použiť horúci vzduch s vrchným grilom. Samozrejme, ak máme teplovzdušnú rúru. Dozlata možno upiecť krídla iv rúre klasické. Pečená kuracie krídla na cesnaku podávame s prílohou, ktorú máme radi. Môže to byť ryža, hranolky, zemiaky, ale aj len chlieb. Doplníme čerstvou zeleninou. Pri servírovaní a zdobenie sa fantázii medze nekladú.

Komentáre k receptu Pečené kuracie krídla s cesnakom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty