Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené korenené zemiaky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 50029x
Pečené korenené zemiaky

Netradične pripravené zemiaky. Pečieme na víne s tymiánom a sezamom.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Pečené korenené zemiaky
recept Pečené korenené zemiaky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 ml biele víno
1 lyžička Rasco
1 kg zemiaky

na potření:

olivový olej

podľa chuti:

soľ
čerstvý alebo sušený tymián

podľa potreby:

sezamové semienka

Postup prípravy receptu

Zemiaky umyjeme a riadne očistíme kefkou. Potom ich v osolenej a okmínované vode uvaríme do polomäkka. Vodu zlejeme. Rúru předtopíme na 250 ° C. Zemiaky preložíme do zapekacej misy, potrieme olejom, posypeme soľou, tymianom a sezamovými semienkami. Podlejeme vínom a pečieme, kým sa víno neodparí a zemiaky nezrůžoví. Takto pripravené pečené korenené zemiaky sú vhodnou prílohou k minútkam, pečeným mäsám, ale aj tepelne upravenej zelenine. Výborne chutia s krémovou nivou.

Komentáre k receptu Pečené korenené zemiaky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty