Pečené korenené zemiaky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 50029x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 ml | biele víno |
1 lyžička | Rasco |
1 kg | zemiaky |
na potření: | |
olivový olej | |
podľa chuti: | |
soľ | |
čerstvý alebo sušený tymián | |
podľa potreby: | |
sezamové semienka |
Postup prípravy receptu
Zemiaky umyjeme a riadne očistíme kefkou. Potom ich v osolenej a okmínované vode uvaríme do polomäkka. Vodu zlejeme. Rúru předtopíme na 250 ° C. Zemiaky preložíme do zapekacej misy, potrieme olejom, posypeme soľou, tymianom a sezamovými semienkami. Podlejeme vínom a pečieme, kým sa víno neodparí a zemiaky nezrůžoví. Takto pripravené pečené korenené zemiaky sú vhodnou prílohou k minútkam, pečeným mäsám, ale aj tepelne upravenej zelenine. Výborne chutia s krémovou nivou.