Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené koleno na mede

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 139097x
Pečené koleno na mede

Ač je recept časovo náročnejšie, gurmánov a milovníkov bravčových kolien rozhodne neodradí.

vytlačiť recept Pečené koleno na mede
recept Pečené koleno na mede
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks bravčové koleno
15 dkg sadlo

na potření:

1 balíček grilovacie korenie
4 - 5 lyžíc med

nálev:

4 ks bobkový list
2 lyžice ocot
10 guličiek nové korenie
2 lyžice soľ
10 guličiek celý čierne korenie

Postup prípravy receptu

Najprv si pripravíme nálev. Vodu prevaríme s octom, soľou a korením. Nálev necháme vychladnúť. Zatiaľ si podľa potreby očistíme koleno a zbavíme ho prípadných štetín. Do náleve ponoríme koleno na 1 deň, najlepšie 24 hodín. Druhý deň vložíme koleno is nálevom do tlakového hrnca a uvaríme ho takmer domäkka. Potom koleno vyberieme a na masti pečieme. Počas pečenia koleno prelievame výpekom. Med zmiešame s grilovacím korením a asi 10 - 15 minút pred dopečením koleno medovou zmesou pravidelne potierame, aby sa vypekla medová kôrka. Pečené koleno na medu podávame s prílohou podľa chuti.

Komentáre k receptu Pečené koleno na mede (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty