Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené jaternice

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 139642x
Pečené jaternice

Recept, ako správne pripraviť jaternice, aby nevytiekli.

vytlačiť recept Pečené jaternice
recept Pečené jaternice sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice olej
horúca voda
4 ks jaternice

Postup prípravy receptu

Pripravíme si hlbšiu misu a do nej dáme horúcu vodu. Nie však vriacou. Namočením jaternice pri smažení neprasknú. Jaternice poobzerajú, aby boli poriadne spevnené, pretože by pri smažení vytečené. Do misy na chvíľu ponoríme jaternice. Po tej je vyberieme dôkladne, ale opatrne ich osušíme. Rozohrejeme si panvicu na miernu teplotu. Vlejeme olej a jaternice do neho vložíme. Jaternice pomaly smažíme zo všetkých strán dozlatista. Pečené jaternice podávame so smotanovou zemiakovou kašou a vareným kapustou.

Komentáre k receptu Pečené jaternice (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt