Pečené hrušky so šľahačkou
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 20639x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 kg | hrušky |
5 lyžíc | cukor krupica |
100 ml | červené víno |
na ozdobu: | |
Granko alebo strúhaná čokoláda | |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Vyzreté hrušky olúpeme a nakrájame na štvrtky. Hrušky naskladáme do vyššieho pekáča. Podlejeme červeným vínom a posypeme rovnomerne krupicovými cukrom. Pečieme v elektrickej rúre na 200 ° C, až sú pekne mäkké a hnedasté. Necháme vychladnúť a dáme do pohárikov. Pečené hrušky ozdobíme šľahačkou, prípadne aj strúhanou čokoládou alebo Granko.