Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené bravčové rebrá

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 108226x
Pečené bravčové rebrá

Ak ste porciovanie vepříka na zabijaci, alebo práve vykostili väčší kus bravčové kotlety, využite kosti k príprave pečené pochúťky.

vytlačiť recept Pečené bravčové rebrá
recept Pečené bravčové rebrá
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 17x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 kg bravčová rebrá
3 lyžičky grilovacie korenie
3 lyžičky cesnaková soľ

podľa potreby:

olivový olej

príloha:

čerstvá zelenina

Postup prípravy receptu

Bravčová rebrá (najlepšie, keď sú na nich väčšie zvyšky mäsa), potrieme olivovým olejom, okoreníme cesnakovou soľou a posypeme grilovacím korením. Necháme v chlade odležať. Ak nemáme cesnakovou soľ, vymiešame cesnak so soľou a rebrá potrieme čerstvú cesnakovou zmesou. Bravčových rebier môžeme použiť aj väčšie množstvo, ako je uvedené. Na dno pekáča nalejeme trochu olivového oleja a rozotrieme ho. Okorenená a uleželá rebrá vložíme do pekáča a dáme piecť do rúry. pečieme pri 150 ° C asi 90 minút dozlatista. Počas pečenia rebrá polievame vypečenou šťavou, môžeme mierne podliaty vodou. Bravčová rebrá, ktorá nebola dôkladne zbavená mäsa, bývajú šťavnatá a podlievať je nemusíme. Pre chuť a viac šťavy môžeme spoločne so rebrami naložiť a piecť aj malý kúsok bôčika alebo krkovička. Bravčová rebrá možno pripraviť aj na grilu.Upečená je podávame s chlebom a zeleninou. Ten, komu nevadí okusovanie kostí, si určite pochutí.

Komentáre k receptu Pečené bravčové rebrá (4 komentáre)

  • Mik 08.July 2017 09:54

    Idem to teda spravit... prvykrat rebierka

  • pavlas 27.January 2013 18:32

    isla som to robit najprv som si myslela ze tu bude hnus ,a ked som to ochutnala tak to bolo super

  • VanJ 02.August 2012 10:48

    Radsej si to mal nechat napisane v cestine.

  • anna 18.January 2012 08:28

    vyborne

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt