Pečené bravčové rebrá
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 120774x
Ak ste porciovanie vepříka na zabijaci, alebo práve vykostili väčší kus bravčové kotlety, využite kosti k príprave pečené pochúťky.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 kg | bravčová rebrá |
3 lyžičky | grilovacie korenie |
3 lyžičky | cesnaková soľ |
podľa potreby: | |
olivový olej | |
príloha: | |
čerstvá zelenina |
Postup prípravy receptu
Bravčová rebrá (najlepšie, keď sú na nich väčšie zvyšky mäsa), potrieme olivovým olejom, okoreníme cesnakovou soľou a posypeme grilovacím korením. Necháme v chlade odležať. Ak nemáme cesnakovou soľ, vymiešame cesnak so soľou a rebrá potrieme čerstvú cesnakovou zmesou. Bravčových rebier môžeme použiť aj väčšie množstvo, ako je uvedené. Na dno pekáča nalejeme trochu olivového oleja a rozotrieme ho. Okorenená a uleželá rebrá vložíme do pekáča a dáme piecť do rúry. pečieme pri 150 ° C asi 90 minút dozlatista. Počas pečenia rebrá polievame vypečenou šťavou, môžeme mierne podliaty vodou. Bravčová rebrá, ktorá nebola dôkladne zbavená mäsa, bývajú šťavnatá a podlievať je nemusíme. Pre chuť a viac šťavy môžeme spoločne so rebrami naložiť a piecť aj malý kúsok bôčika alebo krkovička. Bravčová rebrá možno pripraviť aj na grilu.Upečená je podávame s chlebom a zeleninou. Ten, komu nevadí okusovanie kostí, si určite pochutí.
Komentáre k receptu Pečené bravčové rebrá (5 komentárov)
-
VAS
14.March 2023 06:12
Get Passports, Visas, Driver's License, ID CARDS, Marriage certificates, Diplomas, Birth Certificates, Credit cards, Utility bills, Social Security cards, Resident permits, Death certificates, Banknotes dollar / euro Pounds We are a team of professionals with many years of experience in producing fake passports and other identity documents, best quality producers of fake documents. With more than 10 million documents circulating in the world. Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762
-
Mik
08.July 2017 09:54
Idem to teda spravit... prvykrat rebierka
-
pavlas
27.January 2013 18:32
isla som to robit najprv som si myslela ze tu bude hnus ,a ked som to ochutnala tak to bolo super
-
VanJ
02.August 2012 10:48
Radsej si to mal nechat napisane v cestine.
-
anna
18.January 2012 08:28
vyborne