Pečené bravčové na hubách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 44002x
Jedno z najobľúbenejších jedál mojej rodiny.
Recept na 6 porcií.
(Recept sa páči celkom 1x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
1 hrsť | huby |
6 plátkov | bravčová stehno |
soľ | |
omáčka: | |
hladká múka | |
mlieko | |
1 ks | smotana na šľahanie |
podľa chuti: | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a po oboch stranách opečieme. Opečené mäso narovnáme do pekáča, podlejeme vodou a pridáme huby. Podľa chuti dáme korenie. My máme radi pálivější, takže pridávam diabolské korenie, občas dávam korenie na kurča, Podravku a podobne. Pridáme ešte asi lyžicu horčice. Bravčové na hubách priklopíme a asi 1 / 2 hodiny pečieme v rúre, elektrická na 170 ° C. Medzitým si pripravíme zápražku. Smotanu zmiešame s mliekom a zahustíme hladkou múkou. Vyberieme mäso z pekáča a Výpek necháme na sporáku prejsť varom. Do vriaceho zamiešame pripravenú zápražku. Pečené bravčové na hubách podávame so zemiakmi.
Komentáre k receptu Pečené bravčové na hubách (1 komentár)
-
mimi
22.August 2012 12:55
vynikajúce!!!