Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečené Božčino koleno

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 25596x
Pečené Božčino koleno

K vienka alebo pivko pri posedení s priateľmi.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Pečené Božčino koleno
recept Pečené Božčino koleno sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

Mikeš korenie
1 - 2 ks cesnak
grilovacie korenie
1 ks bravčové koleno
vegeta
mletý kmín

Postup prípravy receptu

Koleno čiastočne odkrojíme od kosti a kožu narežeme na mriežku. Prelisovaný cesnak votrieme do kolená, posypeme korením a dáme do pekáča kožu hore. Koleno necháme odležať do druhého dňa alebo taky jenom na hodinu v chladničke. Koleno vložíme na pekáčik. Podlejeme vodou, prikryjeme a dáme do predhriatej rúry piecť tak na dve až dve a pol hodiny. Počas pečenia podlievame výpekom, podľa potreby prilejeme vodu a kožu propichujeme vidličkou. Potom Božčino koleno otočíme smerom kožu nadol a dopečieme tak asi pol hodiny už neprikryté. Pečené Božčino koleno podávame podľa chuti s chlebom, chrenom a horčicou.

Komentáre k receptu Pečené Božčino koleno (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty