Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečená tekvica Hokaido

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61778x
Pečená tekvica Hokaido

Jeden zo spôsobov spracovania dýně Hokaido.

vytlačiť recept Pečená tekvica Hokaido
recept Pečená tekvica Hokaido sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g mäso
1 štipka provensálske korenie
1 štipka soľ
1 ks stredne veľká tekvica hokaido
4 ks Mrkva
1 kelímok kyslá smotana
1 svazeček čerstvé bylinky
4 ks zemiaky

Postup prípravy receptu

Umytú tekvicu rozpolíme, vyberieme semienka, pokrájame na podkovy asi 1 centimeter široké, zodratí zemiaky na plátky, mrkvu pozdĺžne a potom pokrájame na kúsky, mäso na kocky. Všetko dáme do hrnca, pokvapkáme olejom a posypeme korením, premiešame, aby sa dobre obalili. Rozložíme na papier na pečenie a hneď do vyhriatej rúry, pečieme na 150-170 stupňov cca 45 minút. Skúšame vidličkou, až je všetko mäkké. Medzitým si zamiešame do kyslej smotany soľ a posekané čerstvé bylinky.Po upečení dáme všetko na tanier a polejeme kyslou smotanou alebo si jednotlivé kúsky namáčame. Tekvicu Hokaido nemusíme lúpať, pečením nám povrch zmäkne. Zeleninu nemusíme soliť, pretože ju namáčame do osolenej kyslej smotany, ale kto chce, môže pred pečením osoliť. Niekedy stačí pred pečením osoliť iba mäso. Použiť môžeme hydinové, rybie a iné mäso. Množstvo zeleniny, tekvica i mäsa si upravíme podľa toho, koľko zjeme a môžete aj vyskúšať inú zeleninu. Pre vegetariánsku verziu môžeme mäso samozrejme vynechať.

Komentáre k receptu Pečená tekvica Hokaido (1 komentár)

  • Aninka 11.September 2014 13:45

    určite váš recept vyskušam,lebo sa zda najlepší,ďakujem

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty