Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečená kuracie stehná s plnkou okolo

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 29157x
Pečená kuracie stehná s plnkou okolo

Výborný hlavný chod z pečeného kurčaťa, keď sa plnka pečie okolo mäsa v pekáčiku.

vytlačiť recept Pečená kuracie stehná s plnkou okolo
recept Pečená kuracie stehná s plnkou okolo sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

8 ks kuracie stehno

cesto:

4 - 5 plátkov maslo

na ozdobu:

petržlenová vňať

plnka:

1 svazeček petržlenová vňať
soľ
4 ks vajcia
3 dl mlieko
4 ks rožok
150 g anglická slanina

podľa chuti:

grilovacie korenie
mletý kmín
soľ

podľa potreby:

voda

Postup prípravy receptu

Kuracie stehná umyjeme, môžeme nechať vcelku alebo ešte rozdelíme na spodnú a hornú časť a poriadne osolíme z oboch strán. Mäso rozložíme na pekáč a posypeme vegetu, mletým kmínom a grilovacím korením podľa chuti. Na stehná položíme plátky masla, podlejeme troškou vody a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 45 minút. Medzitým si pripravíme plnku. Štyri rožky si nakrájame na pol kolieska. Dáme do misy, zalejeme mliekom a premiešame, aby sa mlieko nasiaknutý do rožkov. Pridáme 4 žĺtky, na menšie kocky nakrájanú anglickú slaninu, nasekanú petržlenovú vňať a zase premiešame. Podľa potreby dosolíme. Zo 4 bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom jemne vmiešame do zmesi rožkov. Takto pripravenú plnku rozložíme do pekáča okolo predpečenými kuracích stehien a pečieme ďalej na 180 ° C ešte asi 25 minút. Upečené kuracie stehná s plnkou podávame teplé. Ako prílohu volíme varené alebo pečené zemiaky zdobené petrželkou. Výborný je k tomu ešte zeleninový šalát alebo obloha.

Komentáre k receptu Pečená kuracie stehná s plnkou okolo (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty