Pečená kuracie stehná s plnkou okolo
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 29067x
Výborný hlavný chod z pečeného kurčaťa, keď sa plnka pečie okolo mäsa v pekáčiku.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 ks | kuracie stehno |
cesto: | |
4 - 5 plátkov | maslo |
na ozdobu: | |
petržlenová vňať | |
plnka: | |
1 svazeček | petržlenová vňať |
soľ | |
4 ks | vajcia |
3 dl | mlieko |
4 ks | rožok |
150 g | anglická slanina |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie | |
mletý kmín | |
soľ | |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná umyjeme, môžeme nechať vcelku alebo ešte rozdelíme na spodnú a hornú časť a poriadne osolíme z oboch strán. Mäso rozložíme na pekáč a posypeme vegetu, mletým kmínom a grilovacím korením podľa chuti. Na stehná položíme plátky masla, podlejeme troškou vody a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 45 minút. Medzitým si pripravíme plnku. Štyri rožky si nakrájame na pol kolieska. Dáme do misy, zalejeme mliekom a premiešame, aby sa mlieko nasiaknutý do rožkov. Pridáme 4 žĺtky, na menšie kocky nakrájanú anglickú slaninu, nasekanú petržlenovú vňať a zase premiešame. Podľa potreby dosolíme. Zo 4 bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom jemne vmiešame do zmesi rožkov. Takto pripravenú plnku rozložíme do pekáča okolo predpečenými kuracích stehien a pečieme ďalej na 180 ° C ešte asi 25 minút. Upečené kuracie stehná s plnkou podávame teplé. Ako prílohu volíme varené alebo pečené zemiaky zdobené petrželkou. Výborný je k tomu ešte zeleninový šalát alebo obloha.