Pečená krkovička
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 41480x
Výborná krkovička s jednoduchou prípravou a zaujímavou chuťou.
(Recept sa páči celkom 12x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
0,5 lyžičky | tymián |
2 lyžičky | mletá sladká paprika |
3 strúčiky | cesnak |
0,5 kg | bravčová krkovička |
2 ks | cibula |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Krkovičku očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do pekáča alebo zapekacej misy. Osolíme, pridáme korenie, červenú papriku a tymian. V pekáči zmiešame s nasekaným cesnakom a nahrubo nakrájanou cibuľou a zalejeme zmesou paradajkového pretlaku a vody (1diel pretlaku - 3 diely vody). Pekáč priklopíme a pečieme na 220 ° C asi jednu hodinu, počas pečenia občas skontrolujeme prípadne podlejeme vodou, potom odkryjeme a dopekáme 10 minút na 180 ° C. pečenú krkovičku podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo ryžou, ozdobíme nasekanou pažítkou alebo pórom.
Komentáre k receptu Pečená krkovička (1 komentár)
-
HAMA
31.May 2012 08:46
Výborné. Treba vyskúšať.