Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečená krkovička

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 32948x
Pečená krkovička

Výborná krkovička s jednoduchou prípravou a zaujímavou chuťou.

vytlačiť recept Pečená krkovička
recept Pečená krkovička sa mi páči
(Recept sa páči celkom 11x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 konzerva paradajkový pretlak
0,5 lyžičky tymián
2 lyžičky mletá sladká paprika
3 strúčiky cesnak
0,5 kg bravčová krkovička
2 ks cibula

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Krkovičku očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do pekáča alebo zapekacej misy. Osolíme, pridáme korenie, červenú papriku a tymian. V pekáči zmiešame s nasekaným cesnakom a nahrubo nakrájanou cibuľou a zalejeme zmesou paradajkového pretlaku a vody (1diel pretlaku - 3 diely vody). Pekáč priklopíme a pečieme na 220 ° C asi jednu hodinu, počas pečenia občas skontrolujeme prípadne podlejeme vodou, potom odkryjeme a dopekáme 10 minút na 180 ° C. pečenú krkovičku podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo ryžou, ozdobíme nasekanou pažítkou alebo pórom.

Komentáre k receptu Pečená krkovička (1 komentár)

  • HAMA 31.May 2012 08:46

    Výborné. Treba vyskúšať.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt