Pečená bravčová krkovička
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 7525x
Pokrm, ktorý možno podľa chuti pripraviť priamo is prílohou. Recept pre všetkých, ktorí nedajú dopustiť na českú kuchyňu.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
celý farebný korenie | |
2 - 3 ks | cibula |
1/2 kg | bravčový bôčik |
diabolské korenie | |
1 kg | bravčová krkovička |
Rasco | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
zemiaky |
Postup prípravy receptu
Bravčovú krkovičku rozkrojíme napoly alebo na štvrtky. Rovnako tak bôčik. Uvaríme ho is cibuľou nakrájanou na hrubá kolieska v osolenej vode do polomäkké (asi 30 minút). Potom mäso is vývarom vlejeme do hlbokého pekáča, mäso by malo byť zaliate asi do 3 / 4. Pridáme rascu, celý i mleté čierne korenie, zmes diabolského korenia a dáme do vyhriatej rúry piecť, až sa nám mäso takmer rozpadá. Pečené bravčové krkovičku podávame s varenými zemiakmi. Jednoduchšie však je zemiaky ošúpať, nakrájať a pridať do pekáča k mäsu pred pečením. Navyše zemiaky dobre nasajú masovú chuť. Pre ešte lepšiu chuť pridáme k mäsu pred pečením olúpané strúčiky cesnaku.