Pečeň na hruškovom lôžku
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 35671x
Marinované a flambovanie pečeň na hruškové lôžku podávame ako predjedlo pri slávnostných príležitostiach.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | bravčová pečeň |
2 ks | tvrdšia hruška |
marináda: | |
10 ks | hrozienka |
1/2 lyžičky | mletý zázvor |
3 štipky | mleté biele korenie |
3 dl | portské víno |
na ozdobu: | |
1 ks | zavárané broskyňa |
nálev: | |
2 lyžice | cukor |
10 ks | klinček |
600 ml | voda |
podľa chuti: | |
drvený kardamon | |
podľa potreby: | |
koňak | |
olej |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme marinádu. Hrozienka nakrájame najemno. Portské víno ochutíme zázvorom, kardamónom, korením a premiešame s nakrájanými hrozienkami. Pečeň očistíme od blán, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Potom je premiešame s marinádou a necháme aspoň 24 hodín odležať. Hrušky umyjeme, olúpeme, rozkrojíme na polovičky, zbavíme semien a ľahko vydlabeme. Z vody, cukru a klinčekov pripravíme nálev, ktorý varíme asi 10 minút. Potom pridáme hrušky, ktoré uvaríme do polomäkké. Marinované pečeň osušíme a prudko na oleji orestujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Polovičky hrušiek servírujeme na malých tanierikoch, plníme orestovanými pečeňou a zdobíme malými kúskami zavárané broskyne. Pri podávaní prelejeme lyžicou koňaku a flambujeme.