Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečeň na hruškovom lôžku

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 35702x
Pečeň na hruškovom lôžku

Marinované a flambovanie pečeň na hruškové lôžku podávame ako predjedlo pri slávnostných príležitostiach.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pečeň na hruškovom lôžku
recept Pečeň na hruškovom lôžku
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g bravčová pečeň
2 ks tvrdšia hruška

marináda:

10 ks hrozienka
1/2 lyžičky mletý zázvor
3 štipky mleté biele korenie
3 dl portské víno

na ozdobu:

1 ks zavárané broskyňa

nálev:

2 lyžice cukor
10 ks klinček
600 ml voda

podľa chuti:

drvený kardamon

podľa potreby:

koňak
olej

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme marinádu. Hrozienka nakrájame najemno. Portské víno ochutíme zázvorom, kardamónom, korením a premiešame s nakrájanými hrozienkami. Pečeň očistíme od blán, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Potom je premiešame s marinádou a necháme aspoň 24 hodín odležať. Hrušky umyjeme, olúpeme, rozkrojíme na polovičky, zbavíme semien a ľahko vydlabeme. Z vody, cukru a klinčekov pripravíme nálev, ktorý varíme asi 10 minút. Potom pridáme hrušky, ktoré uvaríme do polomäkké. Marinované pečeň osušíme a prudko na oleji orestujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Polovičky hrušiek servírujeme na malých tanierikoch, plníme orestovanými pečeňou a zdobíme malými kúskami zavárané broskyne. Pri podávaní prelejeme lyžicou koňaku a flambujeme.

Komentáre k receptu Pečeň na hruškovom lôžku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty