Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečeň na hradišťanke

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60407x
Pečeň na hradišťanke

Rýchla príprava pikantných pečene dusených na zelenine.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pečeň na hradišťanke
recept Pečeň na hradišťanke
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice ostrý kečup
2 ks cibula
1 pohár hradišťanka
600 g pečeň
1 lyžička mletá pálivá parik
3 lyžice olej

na ozdobu:

jarná cibuľka

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

príloha:

ryže

Postup prípravy receptu

Bravčová pečeň očistíme a nakrájame na silnejšie rezance. Hydinová pečeň ponecháme celá. Cibuľa olúpeme a nakrájame nadrobno. Sterilizovanú hradišťanku necháme dobre odkvapkať. Rozpálime olej a pečeň sprudka osmažíme. Pridáme cibuľku a spolu dusíme 5 minút. Potom pridáme hradišťanku aj kečup a premiešame. Zaprášime paprikou a za občasného premiešania dusíme 15 minút. Nakoniec pečeň ochutíme korením i soľou a odstavíme. Pečeň na hradišťance podávame s varenou ryžou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale, sypanú na kolieska nakrájanú jarnú cibuľkou.

Komentáre k receptu Pečeň na hradišťanke (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty