Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pečáky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64994x
Pečáky

Vhodné ako hlavné jedlo alebo príloha k mäsu.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pečáky
recept Pečáky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 strúčiky cesnak
1 kg zemiaky

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na 0,5 cm hrubé kolieska. Rozložíme na olejom vymastený plech. Kolieska zemiakov môžeme vrstviť na seba. Jednotlivé vrstvy osolíme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečáky pečieme na 200 ° C približne hodinu. V polovici pečenia zemiaky otočíme a necháme dozlata dopéct. Päť minút pred dokončením posypeme zemiaky pečáky cesnakom, ktorý nakrájame na malé kúsky. Vhodnou prílohou k pečákům je dobre vychladené cmar.

Komentáre k receptu Pečáky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty