Pečáky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 66436x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | zemiaky |
4 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na 0,5 cm hrubé kolieska. Rozložíme na olejom vymastený plech. Kolieska zemiakov môžeme vrstviť na seba. Jednotlivé vrstvy osolíme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečáky pečieme na 200 ° C približne hodinu. V polovici pečenia zemiaky otočíme a necháme dozlata dopéct. Päť minút pred dokončením posypeme zemiaky pečáky cesnakom, ktorý nakrájame na malé kúsky. Vhodnou prílohou k pečákům je dobre vychladené cmar.