Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Pažitková omáčka

  • omáčky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 36569x
Pažitková omáčka

Jednoduchá, rýchla a chutná omáčka k mäsu.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Pažitková omáčka
recept Pažitková omáčka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

omáčka:

1 lyžička maslo
500 ml mlieko
soľ
2 lyžice hladká múka
2 lyžice maslo
1 - 2 ks žĺtok
1 - 2 zväzkov pažítka
250 ml vývar

Postup prípravy receptu

Pažítku umyjeme, osušíme a nasekáme. Miesto pažítky môžeme dať pór a trochu petržlenu. V hrnci rozohrejeme maslo. Pridáme múku a usmažíme zlatistú zápražku. Tú zalejeme vývarom a mliekom alebo smotanou a chvíľu povaríme. Ak je základ drobivý, omáčku precedíme. Potom do základu pridáme žĺtky, pažítku, maslo a dochutíme soľou. Už len krátko povaríme a odstavíme. Pažitkovou omáčku podávame s duseným alebo pečeným mäsom a knedľou alebo zemiaky.

Komentáre k receptu Pažitková omáčka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2021 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty