Pažitková omáčka
- omáčky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 37583x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
omáčka: | |
1 - 2 zväzkov | pažítka |
250 ml | vývar |
1 lyžička | maslo |
500 ml | mlieko |
soľ | |
2 lyžice | hladká múka |
2 lyžice | maslo |
1 - 2 ks | žĺtok |
Postup prípravy receptu
Pažítku umyjeme, osušíme a nasekáme. Miesto pažítky môžeme dať pór a trochu petržlenu. V hrnci rozohrejeme maslo. Pridáme múku a usmažíme zlatistú zápražku. Tú zalejeme vývarom a mliekom alebo smotanou a chvíľu povaríme. Ak je základ drobivý, omáčku precedíme. Potom do základu pridáme žĺtky, pažítku, maslo a dochutíme soľou. Už len krátko povaríme a odstavíme. Pažitkovou omáčku podávame s duseným alebo pečeným mäsom a knedľou alebo zemiaky.