Pažitková nátierka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 66104x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | Lučina |
250 g | tvaroh |
50 ml | smotana |
2 lyžice | pažítka |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie |
Postup prípravy receptu
Neochutené lúkach, tvaroh vo vaničke a smotanu ušľaháme na hladký krém. Pažítku obere, umyjeme osušíme a nasekáme najemno. Nakrájame ju najemno a odoberieme potrebné množstvo, 2 lyžice. Do lučinového krému vmiešame nakrájanú pažítku a dochutíme soľou a korením. Pažitkovou nátierku natierame na krajčeky najlepšie celozrnného chleba.